Mindent vittek a karibi erőütők a Hundred-börzén

2024. március 20. – Szerző: Krikettgalaxis

Ma tartották a 2024-es Hundred játékosbörzéjét: a férfiaknál a hét legmagasabb fizetési kategóriájú játékos közül 5 karibi ütős. A nőknél több ausztrál világsztár is érkezik.

Száz! (illusztráció)Száz! (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

A férfiaknál hét játékos lesz, aki a 125 000 fontos (mai árfolyamon körülbelül 57,6 millió forint) fizetési kategóriába esik, közülük pedig öt, ahogy a bevezetőben is említettük, a Karib-térségből származó ütős (vagy mindenes). Először a Northern Superchargers választotta ki magának Nicholas Poorant, majd az is kiderült, hogy Andre Russell és Shimron Hetmyer a London Spritbe tart. Kieron Pollard a Southern Brave, míg Rovman Powell a Trent Rockets játékosa lesz.

Az Angol Krikett-tanács nemrég sikeres egyeztetéseket folytatott a karibi Húsz20-as liga, a CPL szervezőivel, hogy el tudják kerülni a két bajnokság időbeli ütközését, így aztán nem lesz probléma a karibi játékosok elérhetőségével. Bár az igaz, hogy többen az amerikai MLC-ben is részt vesznek, ami egy kicsit összelóg a Hundreddel – de szerencsére nem nagyon, így a közös játékosok legfeljebb az első egy-két Hundred-meccsről hiányozhatnak majd.

A másik két játékos, aki a legmagasabb kategóriába került, a ligáról ligára utazgató, de a válogatottban még sosem szerepelt angol ütős, Tom Kohler-Cadmore, illetve a pakisztáni dobó, Naszím Sáh, aki a PSL-ben idén is nagyot alkotott, többek között bajnok lett az Iszlámábáddal. Kohler-Cadmore a Tân Cymreighez, míg Sáh a Birmingham Phoenixhez került.

Na de beszéljünk egy kicsit a többiekről is! Laurie Evans például két, a Manchester Originalsben eltöltött év után ezúttal a Southern Brave-ben fog feltűnni, míg Dawid Malan, aki rengeteg futással segítette hozzá a Rocketst a 2022-es bajnoki címhez, most majd az Oval Invinciblesszel próbálja megtenni ugyanezt – 50 000 fontért (23 millió forint) cserébe. A Manchester eközben kiválasztotta magának a zimbabwei Sikandar Razát és az afgán Fazalhak Fárúkít, a London Spirit pedig Ollie Pope-pal és Richard Gleesonnal erősített.

Ami a nőket illeti: januárban érkezett számukra a jó hír, hogy jelentősen megemelkedett a rájuk fordított pénz. Most már akár 50 000 fontot is hazavihetnek a legjobbak, így aztán nem csoda, hogy még az ausztrál kiválóságok közül is jópáran megjelennek a Hundredban. Beth Mooney Manchesterben, Meg Lanning a Spiritben, Ashleigh Gardner a Rocektsban, míg Annabel Sutherland a Superchargersben fog ennyi pénzért játszani.

Az angol Amy Jones múlt hónapban nem tudott ugyan megegyezni a Birminghammel arról, hogy a csapat megtartsa őt, most viszont a börzén mégis oda került vissza. Dél-Ázsiából is többen jelen lesznek a Hundredban: a Srí Lanka-i Csamari Atapattu volt az Invincibles első számú kiválasztottja, míg Indiából ketten jönnek: Szmriti Mandháná a Brave-ben, míg Ricsá Ghos a Phoenixben szerepelhet.

A 2024-es Hundred egyébként július 23-tól augusztus 18-ig tart.


Alapból nem látható kép
×