Máris ki kellett józanodniuk a haidarábádi szurkolóknak

2024. március 31. – Szerző: Krikettgalaxis

Hiába a múltkori elképesztő győzelem a Sunrisers Hyderabad részéről, ma már (idegenben) egyáltalán nem ment olyan fényesen nekik a játék a Gujarat Titans ellen: olyannyira nem, hogy senki sem szerzett tőlük még csak 30-at sem, a vége pedig vereség lett számukra.

A Hathíszinh dzsainista templom Ahmadábádban (illusztráció)A Hathíszinh dzsainista templom Ahmadábádban (illusztráció)

A kép szerzője: Kalyan Shah (Wiki Commons), licenc: CC BY-SA 3.0

Mi sülhet ki abból, amikor egy olyan csapat érkezik meg a kiváló ütőtalajú ahmadábádi pályára, amelyik pár napja újraírta a rekordok könyvét azzal, hogy 277 futást hozott össze egy félidőn belül? Izgalmas kérdés volt, és ahhoz, hogy megtudjuk, meg kellett néznünk a mai délutáni mérkőzést. Közös volt a két csapatban, hogy már mindketten találkoztak idén a Mumbai Indiansszel, és mindketten meg is verték őket – ám a Titans ezt követően egy vereségbe szaladt bele, míg a Sunrisers ezt éppen egy vereséget követően tette meg, vagyis a hangulat mindenképpen a vendégek táborában lehetett jobb.

Náluk persze az összeállításon sem változtattak semmit, de a titánoknál annál inkább. Egyrészt, mivel úgy gondolták, itt a nappali meccsen a talaj jobban föl fog repedezni, és a pörgető dobók jobban élhetnek majd ezen a sávon, így Spencer Johson, a sebes dobó helyett ma Núr Ahmaddal, az agresszív kapuszerzésre törekvő, kínai stílusú pörgetővel próbálkoztak – bár az igaz, hogy másrészt Ravisrínivászan Száí Kisor helyét Darsan Nálkande vette át, így itt pedig egy gyors dobót cseréltek lassúra.

A múltkori sikeren felbuzdulva az SRH természetesen az ütést választotta, és ha nem is annyira gyorsan, mint múltkor, de azért szépen haladtak most is: 4 játszma alatt Travis Head és Majank Agravál 34/0-ig juttatták el őket. Agravál azonban (megint) jóval lassabb volt, mint Head, így talán a gonoszabb Sunrisers-szurkolók még egy kicsit örültek is neki, amikor hamarosan kiesett, és bejöhetett a múltkori (egyik) nagy mészáros, Abhisek Sarmá. Aki pedig hamar fel is csillantotta sokak szemét, amikor Rásid Hán ellen két egymás utáni hatost ütött, így az erőfölényt 56/1-gyel zárta a csapat. Viszont hiába sikerült igen jól Head tavalyi vébédöntője ebben a stadionban, most csak egy gyenge-közepes teljesítményt láttunk tőle: jó indulás után 136-ra csökkent az aránya, és 19 futással kiesett – pár dobással az után, hogy egyszer a mezőnyben elejtették. És a következő játszmák ismét a gudzsarátiaknak sikerültek jobban: kevés pont esett, viszont Sarmá még a félidő fele előtt búcsúzott egy másik Sarmá, Mohit Sarmá dobásából: ekkor a Sunrisers 74/3-on állt. És bizony nem tudta őket igazán megmenteni a mostanában hiperjól játszó Heinrich Klaasen sem: igaz, hogy most is közel 185-ös aránnyal ütött, de csak 24-ig menetelt, és a félidő legjobb ütőse, a 7. rendű Abdul Szamad is csak 29-ig jutott (207-es aránnyal). Mivel 29-nél többet senki sem ért el, így a hajdarábádiak elég alacsony ponttal zártak: mindössze 162-vel. Igaz, egy játszmával a félidő vége előtt, 159/5-nél azért ennél még egy kicsit jobb eredményre is lett volna lehetőség, de Mohit Sarmá az utolsó játszmában két ütőst kiejtett (és még egy kifutás is volt), miközben csak 3 újabb futás született, így jött össze a 162.

Aztán ahogy haladt előre a kergetés, egyre jobban kirajzolódott, hogy ez a pontszám bizony nem azért alacsony egy kissé, mert annyira rossz lenne a talaj, hanem egyszerűen ma nem voltak elég jók a narancsok ütősei. Ugyanis a hazaiakéi érezhetően jobban haladtak, még annak ellenére is, hogy a két leghíresebb SRH-dobó, Bhuvnesvar Kumár és Pat Cummins a többiekhez képest egész jól gazdálkodott. A sötétkékek ütősei közül (már aki bejött egyáltalán) mindenki szép adagot tett hozzá a csapat összteljesítményéhez: a veterán Riddhimán Száhá a maga 192-es aránnyal elért 25-ével, Subman Gil kapitány 36 futással, a csereként beállt Száín Szudarsan, valamint David Miller pedig több mint 40–40 ponttal. Elsősorban a 16. játszma volt az, ami igen sokat nyomott a latban: előtte még 9,8 volt a szükséges pontarány a GT részére, de ebben a játszmában Miller és Szudarsan 24 futást hozott össze, így a 9,8 lecsökkent 6,25-re: a titánok innentől kezdve pedig már nem hibáztak, és 5 megmaradó dobással besöpörték a győzelmet.

Ennek az eredménynek köszönhetően a Gudzsarát máris följött a 8. helyről a negyedikre, ahonnan éppen a Sunriserst taszították le: a narancsok ezek után már csak az 5-ödikek.


Alapból nem látható kép
×