Csak egy holtversenyre futotta a pápua nőknek Zimbabwe ellen

2024. április 2. – Szerző: Krikettgalaxis

Hat meccset, 3 ENN-t és 3 NH20-at játszott Zimbabwében a hazai és a Pápua új-guineai női válogatott. Az ENN-eket mind Zimbabwe nyerte, és az NH20-ak közül is kettőt, egyet viszont szuperjátszma után elhoztak a vendégek.

A Mosi-oa-Tunya vagy Shungu Namutitima (a gyarmatosítóktól származó nevén: Viktória-vízesés) Zimbabwe és Zambia határán (illusztráció)A Mosi-oa-Tunya vagy Shungu Namutitima (a gyarmatosítóktól származó nevén: Viktória-vízesés) Zimbabwe és Zambia határán (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Először volt egy kis bizonytalanság, hogy az első három mérkőzés, amelyet 50-játszmás formátumban játszottak, vajon hivatalosan ENN-nek minősül-e. 2022 tavaszán ugyanis az új-guineai nők elnyerték a jogosultságot erre a formátumra, de tavaly a férfi válogatott (amely régebb óta rendelkezett vele) elvesztette az ENN státuszát – ez a nőkre azonban nem vonatkozott, így az általuk játszott három mostani mérkőzést végül hivatalosan is ENN-nek ismerték el: így ezek lettek a pápua válogatott történetének első ilyen formátumú meccsei.

Sok örömük azonban nem lehetett benne azon kívül, hogy részesei voltak a történelemnek, hiszen mindhárom találkozót Zimbabwe nyerte. Az eredménylapok elérhetők itt:

Az első sorozat legeredményesebb ütőse a 123 futásig jutó Chipo Mugeri-Tiripano lett, míg a legtöbb kaput (9-et) Josephine Nkomo szerezte: természetesen mindketten zimbabweiek.

Ami az NH20-as formátumot illeti, az egy kicsit jobban sikerült a vendégeknek, hiszen a második összecsapáson holtversenyre végeztek (ami a női válogatottjuk első holtversenye volt bárki ellen), sőt, azt utána szuperjátszmában meg is nyerték. Az összes eredménylap itt érhető el:

A legtöbb kapu (ezúttal 4) ismét Nkomo nevéhez fűződik, de az ütősranglista élén most Mary-Anne Musonda végzett, aki 115 futást gyűjtött be.

Mivel korábban ebben a formátumban egyszer már találkozott a két ország, így az örökmérleg ezek után 3 zimbabwei győzelmet és 1 holtversenyt tartalmaz.


Alapból nem látható kép
×