Dípendra Szinh Airí: hatszor hat!

2024. április 13. – Szerző: Krikettgalaxis

A mai napon a nepáli ütős, Dípendra Szinh Airí lett a krikett-történelem harmadik játékosa, aki NH20-ban egy játszmán belül hat hatost ütött. Az ellenfél Katar volt az Elsődleges Kupán.

Tűzijáték (illusztráció)Tűzijáték (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Jelenleg is zajlik a 2025-ös Ázsia-kupa selejtezője, az úgynevezett Elsődleges Kupa, ahol 10 közepes vagy a közepesnél valamivel jobb erőkből álló csapat vesz részt Ázsiából. A torna eredményéről majd akkor számolunk be, ha vége lesz, de most egy különleges esemény miatt külön megírjuk ezt a rövid hírt: amint a címből és a bevezetőből is látszik, az egyik mai mérkőzésen a 24 éves nepáli ütős, Dípendra Szinh Airí hat hatost szerzett egy játszmán belül!

A meccsen Nepál ütött először, és 19 játszma után még csak 174 ponton álltak, de ekkor jött Szinh Airí, aki a 20. játszmában Kámrán Hán hat dobásából végrehajtotta ezt a nem mindennapi tettet. Mondjuk az jó kérdés, hogy a katariak vajon miért pont Hánt küldték be dobni, hiszen ő kifejezetten ütőjátékos, és eddig 34 NH20-as meccsén egyetlen kaput sem szerzett... Nepál végül 32 futással győzött ma.

Szinh Airí már tavaly szeptemberben is felhívta magára a figyelmet, amikor Mongólia ellen 9 dobásból szerzett 50 pontot, és végül 520-as aránnyal zárta a meccset. De azért Mongóliáról tudni kell, hogy sokkal-sokkal gyengébb, mint Katar, így ez a mai teljesítmény talán nagyobb tettnek számít, még így is, hogy a dobó, mint írtuk, nem is igazi dobó volt...

A krikett-történelem során most már három játékos van tehát, aki bemutatta ezt a híres 6×6-ot:


Alapból nem látható kép
×