Luxemburg és Svájc körülbelül egyforma jó

2023. június 25. – Szerző: Krikettgalaxis

Egy két mérkőzésből álló sorozatot játszott a hétvégén a két válogatott: az egyiket Luxemburg, a másikat Svájc nyerte meg.

A luxemburgi főváros látképe (illusztráció)A luxemburgi főváros látképe (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Érdekes módon Luxemburgban valamivel nagyobb hagyománya van a krikettnek, mint Svájcban, pedig Európa nagy részében az ázsiai bevándorlók kezdték el elterjeszteni ezt a sportot, és Svájc eléggé bővelkedik az ilyen bevándorlókban. Az ország mégis csak 2021-ben lett a Nemzetközi Krikett-tanács társult országa, míg Luxemburg már jóval régebb óta az.

Talán ennek is köszönhető, hogy erősség szempontjából sincs nagy különbség a miniállam és az alpesi ország válogatottjai között.

Ezt bizonyítja a most hétvégén Walferdange-ban lejátszott barátságos minisorozat is: az első meccset a házigazda Luxemburg, a második, vasárnapi összecsapást Svájc nyerte meg. Az eredménylapok itt érhetők el:

A sorozat legjobb játékosa egyértelműen a svájci Faheem Nazir volt, aki egy személyben szerezte meg a legtöbb futást (133) és a legtöbb kaput (5) is az összes játékos közül.

Luxemburg és Svájc ezzel együtt már 5-ször találkozott a történelem során, eddig 3–2-re Luxemburg vezet. A tervek szerint júliusban Máltán lesz majd még egy ötcsapatos kupa, ahol mindketten ott lesznek, így ismét összecsapnak legalább egyszer.


Alapból nem látható kép
×