Guy Whittallt megtámadta egy leopárd

2024. április 25. – Szerző: Krikettgalaxis

Kórházba került az egykori kiváló krikettező, a zimbabwei Guy Whittall, miután a napokban egy leopárd támadt rá. Több sérülése keletkezett, sok vért vesztett, de túlélte. Korábban már egy krokodillal is volt kalandja.

Nem bánt a cica! (Vagy de.) (illusztráció)Nem bánt a cica! (Vagy de.) (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

2013 szeptemberében történt, hogy egy közel két és fél méteresre és 165 kilósra becsült krokodil kimászott a Turgwe folyóból, majd befészkelte magát Whittall ágya alá, ő pedig, nem is tudván az állatról, ott aludta végig az éjszakát a veszélyes ragadozó fölött – állítólag úgy, hogy még a lábait is lelógatta az ágyról. Akkor semmi baja nem esett, most viszont egy újabb veszélyes afrikai lény támadt rá, és ezt már nem úszta meg ilyen szerencsésen.

Történt ugyanis, hogy Whittall és Chikara nevű rendőrkutyája egy vadászexpedíción vett részt a héten a Zimbabwe délkeleti részén, egy Humani nevű helyen általa és családja által működtetett szafariparkban, ahol egy már valaki által megsebesített leopárd megtámadta őket. Bár a kutya küzdött a nagymacskával, végül utóbbi mindkét áldozatát súlyosan megsebesítette. Whittal a kezén és a lábán is megsérült, sőt, a fején is tátongott egy több mint 10 centis seb. Az egykori krikettező egy hararei kórházba, a kutya pedig állatorvoshoz került: mindketten túlélték a támadást.

Az esetet Guy felesége, Hannah Stooks-Whittall is megerősítette, amikor egy közösségi oldalra fényképeket is feltöltött a kórházban fekvő férjéről. Az egyik képen, bár jól be van bugyolálva a feje, vállára pedig elektródák vannak csatlakoztatva, a férfi mégis hüvelykujját felfelé tartva üzeni: a körülményekhez képest minden rendben!

Whittall egyébként korának egyik legkiválóbb zimbabwei krikettezője volt. Bár már 51 éves, ma is benne van az első 10-ben mind a Zimbabwe színeiben szerzett tesztfutások, tesztkapuk és ENN-kapuk ranglistáján is.

A közelmúltban különben több eset is volt, amikor egy-egy állat okozott sérülést egy híres krikettezőnek. Alyssa Healy kezét például saját kutyája marcangolta úgy össze, hogy Healy az egész tavalyi BBL-szezont ki kellett, hogy hagyja, de arra is volt már példa, hogy egy játékost egy majom sebesített meg: ez 2020-ban Jake Fraser-McGurkkel történt meg, szintén Afrika déli részén.


Alapból nem látható kép
×