Guernsey jött ki jobban a britek belső csatájából

2024. május 6. – Szerző: Krikettgalaxis

Két kis brit sziget, amely ugyan nem önálló ország, de saját krikettválogatottal rendelkezik, most női NH20-ban háromszor mérkőzött meg egymással: Guernsey pedig mindháromszor felülmúlta a Man-szigetet.

Részlet Guernsey partvidékéből (illusztráció)Részlet Guernsey partvidékéből (illusztráció)

A kép szerzője: Robert Powell (Panoramio), licenc: CC BY-SA 3.0

Aki nem ismeri a krikett hivatalos rendszerét, azt gondolhatná, hogy az ilyen kis brit birtokoknak több évszázados egymás elleni múltja van már. Ezzel szemben a valóság az, hogy Guernsey és a Man-sziget hivatalos válogatottjai eddig mindössze egyszer találkoztak, és akkor is a férfiak: a nők most játszottak egymással először – és mindjárt háromszor is. A helyszín egy semleges pálya volt az angliai Hampshire-ban: egy Sparsholt nevű kisvárosban került sor a találkozókra, ahol még soha korábban nem játszottak nemzetközi meccset. (Bár jó kérdés, hogy ez is nemzetközinek nevezhető-e)

A három találkozó eredménylapja itt érhető el:

Ami az egyéni teljesítményeket illeti, volt egy kiemelkedő: a guernsey-i Hannah Eulenkamp a 2. találkozón 6 kaput szerzett, és a másik kettőn is kiejtett összesen 5 ütőst, így több mint kétszer annyi kapuval zárta a sorozatot, mint a második helyezett dobó.


Alapból nem látható kép
×