Japán is hatszor végezte ki Mongóliát

2024. május 12. – Szerző: Krikettgalaxis

Ahogy néhány hete a nőknél Indonézia, úgy most a férfiaknál Japán verte agyon a hozzájuk látogató mongol válogatottat, de talán a fejlődés jelei már ilyen rövid idő alatt is megmutatkoztak a vendégeknél.

Az Arakurajama Szengen park Japánban, Jamanasi prefektúrában, háttérben a Fudzsival (illusztráció)Az Arakurajama Szengen park Japánban, Jamanasi prefektúrában, háttérben a Fudzsival (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Amikor néhány héttel ezelőtt a mongol női válogatott Indonéziába látogatott, és ott hatból hatszor súlyos vereséget szenvedett, már megemlítettük, hogy a férfiakra is valószínűleg ugyanez a sors vár Japán ellen. Természetesen így is történt: esélyük sem volt egyszer sem, nem hogy a győzelemre, de még valami szorosabb eredményre sem. Ennek ellenére nem mondjuk azt, hogy a szerencse a mongolok mellé állt, amikor a harmadik mérkőzés eső miatt eredmény nélkül végződött: hiszen nyilván úgysem azért jöttek, hogy valahogy elkerüljék a vereséget, hanem hogy minél többet játsszanak, minél többet gyakoroljanak, fejlődjenek. Reméljük, valóban fejlődtek, mert amúgy üde színfolt tűnik a mongol válogatott, és jó látni azt is, hogy nagyon kevés külföldi játékos játszik náluk.

És most mondjunk valamit? Mondunk, de csak néhány számot sorolunk föl. A mongolok a 6 eredménnyel végződő mérkőzésen időrendi sorrendben a következő pontszámokat érték el: 33, 12, 26, 43, 58, 75. Lehet, hogy ez alatt a rövid idő alatt is tényleg fejlődtek? Mert azt nem mondhatjuk, hogy a végére a japánok rosszabb dobókat küldtek volna pályára.

A hét mérkőzés részletes eredménylapja egyébként elérhető itt:


Alapból nem látható kép
×