Kiegyenlített csata Belgium és Guernsey között

2024. június 10. – Szerző: Krikettgalaxis

Története során először találkozott egymással Belgium és Guernsey válogatottja, méghozzá négy férfi NH20-as meccsen. Ezek közül kettőt az egyik, kettőt a másik csapat nyert, érdekes módon mindig pont az, amelyik kergetett.

Esti hangulatkép a régi Brugge-ből (illusztráció)Esti hangulatkép a régi Brugge-ből (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Belgium nagyon aktivizálta magát az elmúlt hetekben: a nők Luxemburggal játszottak egy sorozatot, míg a férfiak először a háromcsapatos Mdina-kupán szerepeltek (méghozzá sikerrel, mert meg is nyerték azt), aztán Ausztria következett egy újabb sorozaton, most pedig Guernsey ellen is ringbe szálltak.

Ausztria ellen kiegyenlített csatát láttunk: ott 2–2 lett a sorozat eredménye – és pont ugyanez lett most is, amikor a Brüsszel melletti Royal Brussels-pályán Guernseyt látták vendégül. A kis brit sziget nagy küzdésre késztette őket, sok futás született, de mindig az a csapat került ki győztesen a végén, amelyik másodszor ütött. Ez kétszer Belgium, kétszer Guernsey volt. A részletes eredménylapokat itt lehet megtekinteni:

A legtöbb futást (157-et) a belgáknál játszó Shaheryar Butt szerezte, míg a dobóknál két guernsey-i dobó végzett az élen holtversenyben, 6–6 kapuval: Matthew Stokes és Harry Johnson.


Alapból nem látható kép
×