A New York is gyakorlatilag bejutott a rájátszásba az MLC-ben

2023. július 24. (utolsó módosítás: 2023. július 24. 16:19) – Szerző: Krikettgalaxis

A már biztosan továbbjutó Washington és az ötödik helyen szerénykedő New York összecsapása utóbbiak nagy győzelmét hozta, amivel nagyon valószínűvé vált, hogy ők is továbbjutnak, az LAKR pedig biztosan az utolsó lesz a tabellán.

A New Yorkhoz tartozó Manhattan látképe (illusztráció)A New Yorkhoz tartozó Manhattan látképe (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

A ma egymás után lejátszott két mérkőzés közül ez volt a második. Az előzőn a már korábban továbbjutott csapat elkényelmeskedte a dolgokat és kikapott: vajon ugyanez történik most is? – lehetett feltenni a kérdést a kezdés előtt.

És az első félidőben úgy tűnt, talán igen, mert a Washington nem gyűjtötte olyan túl nagy sebességgel a pontokat – bár tegyük hozzá, hogy papíron az MI-nek van talán a legjobb dobókülönítménye, és ezúttal ez nem csak a papíron látszott. A 2. játszmában láttunk ugyan 4 db 4-est, de sem előtte, sem utána sokáig semmi hasonló kiemelkedő játszma nem volt, csak a végén már az utolsó négy, amikor szinte felváltva követték egymást a hatosok és a kapuk. A szerzett kapukon szépen megosztoztak a dobók, de a gazdálkodása (4,75) messze Nosthush Kenjigének, az amerikai dobónak volt a legjobb.

A második félidőben egy másik amerikai dobóra, Saurabh Netravalkarra irányult nagy figyelem, aki múltkor hatos zsákmányt szerzett: vajon meg tudják-e védeni a nem túl magas 160-as eredményüket az ő segítségével?

És viszonylag hamar kiderült, hogy nem tudják, sem vele, sem mással. Sőt, Netravalkar ezúttal az egyik leggyengébben teljesítő dobó volt, 3 játszmája alatt kaput nem szerzett és 45 futást szereztek ellene: egyedül a 4. játszmában például 22-t. Az MINY-nél minden pályára lépő ütős agresszívan játszott, mindenki ütött 4-est és 6-ost is, de a legkiemelkedőbb Nicholas Pooran volt, aki 33 dobás alatt 62 futásig jutott, többet között 6 db 6-ost is ütve. Így aztán bőven-bőven maradt még idő, egészen pontosan 27 dobás, amikor a New York beért a célba.

És mivel az MI NFA-ja igen magas, ezért csak akkor fordulhat elő, hogy mindkét mögötte (de azonos pontszámmal) álló csapat megelőzze, ha az MI valami valószínűtlenül nagy vereséget szenved az utolsó fordulóban, tehát kijelenthető, hogy mostanra szinte biztossá vált a továbbjutásuk. Ez a két csapat, akit említettünk, egyébként a Texas Super Kings és a San Francisco Unicorns, akik a következő este éppen egymás ellen játszanak: aki ott nyer, továbbjut, aki veszít, az pedig nem!


Alapból nem látható kép
×