Joel Paris a Melbourne Starshoz igazol, több játékossal hosszabbítottak a klubjaik

2023. július 25. – Szerző: Krikettgalaxis

Néhány átigazolási hír a BBL-ből. A külföldi játékosok sorsáról döntő börze szeptemberben lesz, de az ausztrál játékosokkal már jó ideje tartanak a tárgyalások a szerződéseikről.

A Melbourne Stars egy régebbi képen (illusztráció)A Melbourne Stars egy régebbi képen (illusztráció)

A kép szerzője: Haley Jackson (Flickr), licenc: CC BY 2.0

Bár azt már korábban bejelentették, hogy Scott Boland a Melbourne Starshoz igazol, a csapat így is dobóproblémákkal küzd, hiszen Adam Zampa is távozott, és arra sincs semmi garancia, hogy külföldi dobóik, Trent Boult és Luke Wood maradnak náluk.

Blair Crouch, a Stars általános menedzsere úgy vélekedett: felismerték, hogy olyan balkezes játékosra van szükségük, aki jól görbíti a labdát, így a tapasztalt Joel Paris ebben nagy segítségükre lehet. Bár azért azt mi hozzátesszük: Paris azt a sok tapasztalatot sokkal inkább első osztályú krikettben, és nem Húsz20-ban szerezte: míg kiválóan teljesített a Sheffield Shieldben (amit a Nyugat-Ausztráliával kétszer meg is nyert), addig a BBL-ben hiába játszik már 2015 óta, mindössze 37 mérkőzése van ebben a ligában. Első csapata, a Perth Scorchers leginkább Jason Behrendorff helyettesítésére használta, illetve sérülések is sújtották, míg második klubjánál, a Hobart Hurricanesnél két idény alatt 12-szer lépett pályára.

Mindeközben négy szerződéshosszabbításról is érkezett hír. A Brisbane Heatnél folytatja továbbra is legalább két idényig Xavier Bartlett, a gyors dobó, valamint legalább a következő szezonban a tesztválogatott egyik kiválósága, Marnus Labuschagne is. Vele csak az a probléma, hogy az idei szezonban Ausztrália szinte végig teszteket fog játszani, így nem nagyon lesz elérhető... Két évvel hosszabbított még a Melbourne Renegades a fiatal tehetséggel, Will Sutherland mindenessel, illetve egy évet még biztosan marad a Hobartnál Mac Wright, a 25 éves ütős.


Alapból nem látható kép
×