Nincs címvédés az IPL-ben: ötödször bajnok a Chennai Super Kings!

2023. május 29. – Szerző: Krikettgalaxis

Eső által is sújtott, a végletekig kiélezett, az utolsó dobásig nyitott mérkőzésen győztek a tamilnáduiak a Gujarat Titans ellen.

Tűzijáték (illusztráció)Tűzijáték (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Ahogy azt tegnap megírtuk, óriási esők miatt mára kellett halasztani a 2023-as IPL döntőjét.

Az ahmadábádi összecsapáson a házigazda és címvédő Gujarat Titans a négyszeres bajnok Chennai Super Kingset fogadta. Bár most sem volt felhőtlen az idő, de ezúttal el lehetett kezdeni a mérkőzést időben. A pénzfeldobást a vendégek nyerték és a dobást választották.

A titánok rögtön nagy sebességre kapcsoltak, és az sem zökkentette ki őket igazán, hogy eddigi legsikeresebb ütősük, Subman Gil a 7. játszma végén leverés áldozatává vált. Sőt, az ekkor bejövő új ütős, Száín Szudarsan még nála is agresszívebben ütött és végül meg sem állt 96 futásig, mindezt 47 dobásból elérve! A másik nyitó ütős, Száhá, mindössze 54 futásig jutott.

A félidőt végül a titánok 214 futással fejezték be, ami az IPL-döntők eddigi történetének legmagasabb pontszáma.

A szuperkirályok azonban alig kezdték el a második félidőt, három dobás után meg kellett szakítani a meccset – ismét megérkezett az eső.

Több mint 2 óra és 15 perc telt el, mire folytatni lehetett, de a kényszerszünet miatt a játékrészt 15 játszma hosszúságúra rövidítették, a DLS segítségével pedig kiszámolták az új célt: 171 futás.

Bár ezek után néha akadozott a gépezet, de azért eleinte jól haladtak a sárga mezesek. Aztán a futási arányuk beragadt 11–12 körül, így a szükséges pontarány szépen lassan elkezdett fölfelé kúszni, ahogy közeledtünk a végéhez, és már-már úgy tűnt, a meccs kicsúszik a vendégek kezéből, de akkor 11.5 és 12.3 között Sivam Dube és a döntő után az IPL-től búcsúzó Ambátí Rájadú öt darab határt ütött egymás után, ráadásul ebből négy 6-os volt.

Igaz, ekkor Rájadú a következő dobásból kiesett, majd a helyére bejövő, a 250. IPL-meccsét játszó Dhoní kacsával szállt ki a játékból. A végére 2 dobásból kellett elérni a 10 futást, ez pedig egy 6-ossal és egy 4-essel Dzsadedzsának sikerült is, így a tavalyi 9. helyet feledtetve idén ismét a Super Kings lett a bajnok!


Alapból nem látható kép
×