Klaasen százasával a Seattle nyerte az MLC alapszakaszát

2023. július 26. – Szerző: Krikettgalaxis

Bár a New York az általuk elért közel 200 ponttal magasra tette a lécet, a dél-afrikai Heinrich Klaasen megszerezte a torna történetének első 100-asát, ezzel pedig hozzásegítette a Seattle-t, hogy le tudják kergetni a célt. Az Orcas így első lett a tabellán, de az MI is átlépte a küszöböt és továbbjutott.

Egy kardszárnyú delfin (illusztráció)Egy kardszárnyú delfin (illusztráció)

A kép szerzője: orcas & humpbacks (Flickr), licenc: CC BY 2.0

Eljött tehát a Major League Cricket első idényének utolsó alapszakaszbeli összecsapása, egyben (valószínűleg jó ideig) az utolsó, amit Észak-Karolina államban rendeztek: a rájátszás ismét Texasban lesz.

Az MI New York változatlan összeállításban lépett pályára, de a Seattle Orcas eddigi kapitánya, Wayne Parnell egy aprócska sérülés miatt, inkább elővigyázatossági okokból kimaradt a keretből, és ezúttal Daszun Sánaka látta el a kapitányi teendőket náluk.

Kicsit döcögősen indult az ütés a New Yorknak, az első játszmában például csak 2 futást gyűjtöttek be, de aztán hamarosan megindultak a határok is, és néhány kapu elvesztése után összeállt a két tapasztalt karibi ütős: Nicholas Pooran és Kieron Pollard, akik együtt 36 dobásból 67 futásig jutottak, de Pooran már akkor is ütött jónéhány hatost, amikor még nem Pollarddal volt párban. Ő így végül 68 futásig jutott, 200-as ütési aránnyal! Az utolsó játszmában az ütni bejövő dobó, Trent Boult gyorsan hozzátett a csapat pontszámához még például egy 6–6–4-et is, így végül 194-gyel zártak, ami eddig ezen a pályán a legmagasabb pontszám.

Ám a kardszárnyú delfinek nem adták olcsón a bőrüket. Bár ők sem kezdtek jól: például az első játszmában ők is csak 2-ig jutottak, a 4. játszma pedig egy szűz volt kapuval – Quinton de Kock búcsúzott, akinek az egész szezonjáról elmondható, hogy kapusként villog (most is volt egy szép leverése és egy szép elkapása), de ütősként valahogy nem megy neki. A 6. játszma elején még Sehán Dzsajaszúrija kacsázott is, ám ekkor bejött ütni Heinrich Klaasen, aki szinte egy személyben megnyerte a meccset az Orcasnak! 16 darab határig jutott, amiből 7 volt a hatos, például csak a 16. játszmában 26 futást szerzett egymaga, és végül 110-ig jutott összesen: ezzel az övé lett az MLC történetének első százasa.

Most egy nap szünet következik a bajnokságban, aztán jön az első elődöntő az Orcas és a Texas Super Kings részvételével, valamint a végselejtező a New York és a Washington szereplésével.


Alapból nem látható kép
×