Továbbra sem megy a sógoroknak a Man-sziget ellen

2023. augusztus 1. – Szerző: Krikettgalaxis

Július elején az osztrák és a man-szigeti férfi válogatott már találkozott egymással egy sorozatban: akkor kisebb meglepetésre a Man-sziget a három mérkőzésből kettőt megnyert, de a harmadik is csak eredmény nélkül végződött, nem Ausztria győzelmével. Most a női csapatok is megmérkőztek egymással háromszor: ismét a szigetiek nyertek, ráadásul ezúttal 3–0-ra.

Az ausztriai Hallstatt láképe (illusztráció)Az ausztriai Hallstatt láképe (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

A férfiak összecsapásait a Man-szigeten rendezték, a nők viszont a Bécshez közeli seebarni krikettközpont pályáján találkoztak egymással, így még csak azt sem lehetett mondani, hogy a körülmények ismeretlenek lettek volna sógoréknak... vagyis sógornőéknek. Érdekesség, hogy mindhárom alkalommal a vendégek nyerték a pénzfeldobást, és mindháromszor a dobást választották.

A három mérkőzés eredménylapja megtekinthető itt:

A torna legjobb játékosa (bár hivatalosan nem választották meg) egyértelműen a Man-sziget játékosa, a mindössze 16 éves Lucy Barnett volt, hiszen ő szerezte mind a legtöbb futást (108-at), mind a legtöbb kaput (5-öt) a torna során. Az osztrák válogatott legjobbja viszont nem sokban maradt el tőle: Priya Sabu 89 futással és 4 kapuval végzett. Érdekesség, hogy az első meccsen mindketten 60 pont fölé jutottak, a másodikon mindketten 6-nál is kevesebbet szereztek, a harmadikon pedig 38 illetve 28 futással végeztek.


Alapból nem látható kép
×