A címvédő győzelmével kezdődött el a 2023-as férfi CPL

2023. augusztus 17. – Szerző: Krikettgalaxis

A karibi bajnokság nyitómeccsén a Jamaica Tallawahs 11 futásos győzelmet aratott a Saint Lucia Kings felett, megindulva a címvédés felé.

Jamaicai tengerpart (illusztráció)Jamaicai tengerpart (illusztráció)

A kép szerzője: Belarmino Ribeiro (Panoramio), licenc: CC BY 3.0

Bár a Karib-térség játékosai az elmúlt időszakban semmi jót nem tudtak felmutatni a hosszabb formátumokban, de Húsz20-ban például múlt héten megmutatták, hogy ott még mindig a legjobbak közé tartoznak. Márpedig ez itt most a Húsz20-as CPL bajnokság, így sok szépségre és izgalomra számíthatunk a következő bő egy hónapban.

A tavalyi idényhez képest volt egy kis változtatás a szabályokban: szigorúbban büntetik a lassú játékot, végső esetben például egy mezőnyjátékost a pályáról is leküldhetnek az utolsó játszma idejére. A szervezésben pedig az változott, hogy míg tavaly 4 ország 5 pályáján zajlott a bajnokság, addig idén már 5 országra terjed ki, hiszen most már a Barbados Royals is fog játszani hazai pályán.

A mai meccset, ahogy a következő ötöt is fogják, Saint Luciában rendezték. Ez talán az egész térség leggyorsabb és legpattanósabb pályája.

A hazaiak a dobást választották, így az elején az a Brandon King jött ki ütni, aki egyrészt igen jó formában játszott a válogatottban (3 nappal ezelőtt például India ellen 85-neskit teljesített), másrészt pedig most először tölti be a kapitányi posztot a Tallawahsnál. És most is mindjárt az első játszmában ütött egy hatost, és a folytatásban sem állt le: egészen a 18. játszma végéig bent volt, és végül 81-gyel esett ki. Ez alatt viszont 5 társát is elvesztette, hármat egyébként Roston Chase dobásaiból. A Saint Luciánál bemutatkozott a CPL-debütáns Peter Hatzoglou, a görög és macedióniai származású ausztrál dobó is, de egyelőre neki nem termett sok babér. A 16. játszma után még úgy tűnt, a jamaicaiak bőven elérhetik akár a 200 pontot is, de Alzarri Joseph és Matthew Forde is dobott egy-egy kiváló játszmát, így a vendégek végül csak 187 pontot tudtak begyűjteni – de persze ez sem számított rossz eredménynek.

A kergetésben 1.2 után volt egy nagyjából fél óráig tartó esőszünet, de ez nem zavarta meg különösebben a hazaiakat, akik hamarosan elvesztették ugyan a mostanában eléggé formán kívül játszó Faf du Plessist, de szépen gyűltek a pontjaik és tartották a lépést. Főként megint Roston Chase volt dicsérhető, aki az első félidei 3 kapuja után most 53 futást szerzett 31 dobásból – így bőven megérdemelte volna, hogy megválasszák a mérkőzés legjobb emberének, de valószínűleg mivel a vesztes csapat tagja volt, így végül nem őt, hanem Kinget választották meg. A kergetés ugyanis tehát nem sikerült: nem nagy különbséggel, 11 futással, de végül a királyok alulmaradtak.


Alapból nem látható kép
×