2017 óta először nyert NH20-as sorozatot a Karib-térség India ellen

2023. augusztus 13. – Szerző: Krikettgalaxis

Bár tesztben és ENN-ben igencsak gyengélkedtek mostanában a karibiak, de tudtuk, hogy a legjobb formátumuk mégiscsak a Húsz20. Ezt most szépen be is bizonyították azzal, hogy a világ egyik legerősebb válogatottját, Indiát 3–2-re legyőzték.

Barbadosi tájképBarbadosi tájkép

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Az öt mérkőzésből álló sorozat első három találkozójáról itt, itt és itt már beszámoltunk, most pedig röviden írunk az utolsó kettőről is, amelyeket ezúttal félig hazai pályán, az amerikai Floridában rendeztek meg ezen a hétvégén. A lauderhilli pálya érdekessége, hogy NH20-as mérkőzésen eddig az elsőként ütő csapat szinte mindig meg tudta védeni a pontszámát – a kergetés kizárólag olyan esetekben sikerült eddig, amikor a cél 100 alatt volt. Ez a szabály ezen a hétvégén kétszer is megtört.

Tegnap a Karib-térség állított fel 179-es célt, leginkább Shai Hope 45, illetve Shimron Hetmyer 61 futásának köszönhetően, de India két nyitó ütőse fantasztikus játékkal segítette hozzá a vendégeket, hogy könnyedén lekergessék még ezt a magasnak tűnő célt is: az idén amúgy is nagyon jó évet produkáló Subman Gil 77, míg a nemzetközi krikettben még csak a szárnyait bontogató Jasaszví Dzsájszvál 84 pontot ütött, amivel szinte egymaguk megnyerték az egész meccset. Kettejük 165-ös párja beállította, bár meg nem döntötte az India első kapus társulásai által szerzett pontok rekordját is. Ezzel India 2–2-re egyenlített a sorozatban, és izgalmassá tette az utolsó mérkőzést.

A mai találkozón viszont pont fordítva alakult minden. Egész India, akik az ütést választották, mindössze 165-ig tudott eljutni – vagyis annyiig, amennyiig tegnap a két nyitó ütősük. Azok a nyitó ütősök, akik ma mindössze 6-ig jutottak párban... Egyébként ma mindkettejüket Akeal Hosein, a balkezes pörgető ejtette ki. De még nála is eredményesebben dobott Romario Shepherd, aki 4 kaput gyűjtött be, igaz, csak közepes és alacsonyabb rendű ütősöket ejtett ki. És ha tegnap India nyitó ütősei remekeltek a második félidőben, akkor ma a karibiakéi, legalábbis egyikük a kettő közül: Brandon King 11 határütésének több mint a fele hatos volt, összességében így 55 dobásból 85 futásig jutott el, ami máris több mint a fele volt az elérendő célnak. Bár volt egy kis esőszünet meg egy kis villámlás miatti szünet is, de ez sem zavarta össze a Karib-térséget, és két játszmával a vége előtt elérték a célt. Brandon mellett ma is kiemelendő még Nicholas Pooran, aki majdnem 50-et kaszált be, és végül az egész sorozat legjobb játékosának is megválasztották, hiszen az 5 meccsen összesen 176 futást gyűjtött be.

A Karib-térség így tehát 2017 óta az első NH20-as sorozatgyőzelmét ünnepelhette India ellen. Ez a siker nem utolsó sorban a 3 nap múlva, szerdán kezdődő CPL-idénynek is jót tehet, hiszen valószínűleg megnöveli iránta az érdeklődést.


Alapból nem látható kép
×