A hazaiak vereségével folytatódott a CPL Saint Kittsben

2023. augusztus 24. – Szerző: Krikettgalaxis

Eddig nem volt túl szerencsés folyása a karibi ligának: az első hat, Saint Luciában rendezett vagy rendezni tervezett mérkőzés közül csak kettő tudott befejeződni eredménnyel. Most egy darabig Saint Kitts szigetén zajlik a csata: az itteni első összecsapást a címvédő Jamaica Tallawahs nyerte simán a hazai Patriots ellen.

Jamaicai tengerpart (illusztráció)Jamaicai tengerpart (illusztráció)

A kép szerzője: Belarmino Ribeiro (Panoramio), licenc: CC BY 3.0

A jamaicaiak győzelemmel kezdték az idényt, de a következő meccsük már a pénzfeldobásig sem jutott el az esős idő miatt, míg a Saint Kitts-i csapat mindkét eddigi (tervezett) mérkőzése eredmény nélkül maradt: az egyikbe csak belekezdeni tudtak (és egy kaput szereztek is), a másik el sem kezdődött. Most néhány nap szünet után, újabb szigeten, jobb időjárási körülmények között folytatódott a bajnokság: ezt és a következő öt találkozót Saint Kittsben játsszák.

Ma este mindkét csapat dobással szeretett volna kezdeni, végül a Jamaica nyerte a pénzfeldobást, így ők tehették ezt meg. Az ütő Patriotsnak jól kezdődött a félidő, de az 5. játszma elején megérkezett Szalmán Irsád, és előbb a 15-ből 23-on álló Andre Fletchert, majd kacsával az új ütőst, Corbin Boscht is búcsúztatta az első két dobásából, és még ugyanebben a játszmában Ambátí Rájadút is kikacsázta. 38/4 – ezzel szinte meg is pecsételődött a mérkőzés sorsa. Ezek után már ilyen látványos összeomlás nem történt, egyenletesen fogytak a kapuk és gyűltek a pontok, de nem annyira gyorsan, így a félidő végére 156 pont állt az eredményjelzőn.

A Tallawahsnál a két nyitó, Brandon King és Kirk McKenzie már az elején megmutatta, mi is a szándékuk: gyors és hatékony kergetés. 5 játszma alatt egyikük sem esett ki, és máris 50 fölött jártak összesítésben. Hamarosan McKenzie búcsúzott, de Shamarh Brooks sikeresen vette át a helyét, és Kinggel ott folytatták, ahol az előző társulás abbahagyta: főként King fáradhatatlanul ütötte a határokat, végül összesen 11-et, így 33 dobás alatt 67 futást tudott bekaszálni. Amikor a 13. játszmában kiejtették, már késő volt a hazaiaknak: ekkor már csak 36 pont hiányzott a kergetésből... Amit természetesen könnyedén teljesítettek a zöld–sárga–feketék.

A címvédő így most is a tabella élén áll, de a Patriotsnak is van két pontja a két esős mérkőzés miatt, így egyelőre nagy veszélyben nincsenek. Bár még nagyon az elején járunk, így még senki sincs veszélyben.


Alapból nem látható kép
×