A nők után a férfiaknál is nyert a Barbados

2023. szeptember 1. – Szerző: Krikettgalaxis

Az egy nappal korábbi súlyos vereség után kétszeresen is javított a Royals: a frissen indult női, majd néhány órával később a férfi bajnokságban is 2–2 ponttal gazdagodtak. Ráadásul utóbbi esetben az erős Tallawahs volt az áldozatuk.

Barbadosi tájkép (illusztráció)Barbadosi tájkép (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

A Barbadosnál nem volt mese: ma nyerniük kellett. Egyrészt azért, hogy visszahozzanak valamit az elveszett becsületükből a múltkori hatalmas vereség után a szurkolóik előtt, másrészt azért, mert ha maradtak volna 3 ponton és igen alacsony NFA-val, akkor a továbbjutás szempontjából nagyon nehéz helyzetbe kerülhettek volna.

Erőt adhatott nekik, hogy a női bajnokságban, ugyanezen a pályán néhány órával korábban nyert a csapatuk, de az kevésbé erőt adó tény, hogy egyik játékosuk, Donovan Ferreira ideiglenesen elhagyta a csapatot, hogy a dél-afrikai válogatottban játszhasson. Helyette Carlos Brathwaite-et hívták be a keretbe, aki végül ma viszont nem is került be a csapatba.

Az ütésre kényszerülő Jamaica eléggé tapogatózó játékkal kezdett. Az első három játszmában egyetlen határuk sem volt, ráadásul az idényben eddig legtöbb futást szerző ütősüket, Brandon Kinget máris elvesztették. A CPL-ben kissé szokatlan módon a hatpontos ütések sem igazán jöttek: az első is csak a félidő második felében, a 11. játszmában érkezett meg, méghozzá Shamarh Brooks jóvoltából: ő viszont aztán ütött belőlük még hármat, így 41 dobásból 78 futásig jutva megmentett valamennyit a csapat szétfoszlani látszó esélyeiből. Végül a 17. játszmában esett ki közvetlenül egy 4–6–6–4-es sorozat után: ezért a kiejtésért Rovman Powellt illeti a legnagyobb dicséret, aki egy igen látványos, futás közbeni elkapást mutatott be valahol a zárt hosszú táján.

A 161-es cél kergetése során a Royals szinte folyamatosan, játszmáról játszmára növelte és növelte a futási arányát: lassú kezdés után (a 3. játszma például szűz volt, dobta: Mohammad Ámir) az erőfölény végére megközelítették a 6-os arányt, a mérkőzés végére pedig közel 8,5-re jöttek föl. Ebben a legnagyobb szerepet a 4. rendű ütős, Alick Athanaze játszotta, aki 48 labdából 76 futást gyűjtött. A kergetés így 19 játszma alatt sikerült, amivel a Royals életben tartotta az esélyeit: most a tabella rendkívül szoros, hiszen négy csapatnak is 5 pontja van – igaz, van köztük, aki kettővel, és van, aki eggyel kevesebb mérkőzésből hozta ezt össze, mint a Barbados. Akiknek ráadásul még a nettó futási aránya is igen rossz, szóval megmentve még ezzel a győzelemmel sincsenek. A Jamaica sem áll jól, ugyanannyi meccsből ugyanennyi pontjuk van, csak az NFA-juk sokkal jobb.


Alapból nem látható kép
×