A férfiaknál az élre tört a Knight Riders

2023. szeptember 11. – Szerző: Krikettgalaxis

Ismét jól használta ki a hazai pálya előnyét a trinidadi csapat, és különösebb megerőltetés nélkül mért vereséget a Saint Luciára.

Trinidad és Tobagó-i tájkép (illusztráció)Trinidad és Tobagó-i tájkép (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Bár az néhány órával korábban már eldőlt, hogy a Trinbago biztosan bejut a rájátszásba, azért az nekik sem volt mindegy, hogy hányadik helyen, ezért nem vehették könnyedén utolsó hazai meccsüket. És persze a nagy, vörösben pompázó nézősereg miatt sem. A két csapat kicsit több mint két hete lezajlott első meccsén a Kings győzött, elsősorban Faf du Plessis ötvenesének köszönhetően, ő azonban műtétje miatt ma már nem állt rendelkezésre, ráadásul az sem adhatott túl sok okot a bizakodásra a vendégeknél, hogy előző nap az utolsó helyen álló Saint Kittstől is kikaptak.

Ennek ellenére a kékek változatlan összeállításban álltak ki, miközben a Trinidadnál két változás is történt: Kadeem Alleyne és Jaden Carmichael kimaradt, bekerült viszont Mark Deyal és Jayden Seales.

Az első félidőben, ahol a Saint Lucia ütött, éppen az a Colin Munro tündökölt, aki korábban sok szép évet eltöltött a Trinbagónál... sőt, a mai napig ő vezeti a trinidadi csapat ütősranglistáját a maga 2178 futásával. Ma viszont a vendégeket gyarapította nem kevesebb mint 72-vel, messze kiemelkedve ezzel az egész mezőnyből. De azért nem volt rossz a zimbabwei veterán, Sean Williams sem, aki 17 dobásból 34 pontjával a végén még szépen megdobta a csapat összfutásszámát, ami így 167 lett.

A kergetés elég langyosan indult a hazaiak részéről, a 7. játszma végére még csak 48/2-t mutatott az eredményjelző, ráadásul a két kiesett játékosuk talán a torna két legjobb formában levő ütőse, Nicholas Pooran és Martin Guptill volt. De kisegítették a csapatot a többiek: különösképpen Mark Deyal 57-je volt hasznos, de nem mehetünk el szó nélkül Lorcan Tucker 38 és Andre Russell 29 pontja mellett sem – utóbbit ráadásul 223-as aránnyal szerezte! Így aztán a kergetés meglett már az utolsó előtti játszmában.

A Trinbago ezzel följött az első helyre, két ponttal előzve meg a három (!) mérkőzéssel még kevesebbet játszott Guyanát. A Kings viszont továbbra is a harmadik, és nekik sincsenek rossz esélyeik bejutni a rájátszásba.


Alapból nem látható kép
×