Teszt-vb-döntő: India tartja magát, de ez lehet, hogy kevés lesz az utolsó napra

2023. június 10. – Szerző: Krikettgalaxis

A 4. napon az ausztrálok 443 pontos előnynél lezártnak nyilvánították a 3. játékrészt. India a nap végére 164/3-ig jutott, így holnap vagy begyűjt még 280 futást, vagy Ausztrália a világbajnok. (Ha esetleg döntetlen lesz, akkor megosztják a címet.) A nap legnagyobb vitáját Subman Gil kiesése okozta: vajon szabályos volt az elkapás?

A Tádzs Mahal (illusztráció)A Tádzs Mahal (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Ezen a döntőn eddig az első és a 3. nap is egy-egy gyors kapuval kezdődött, és nem alakult másként ez ma sem: az ausztrálok mindössze 1 futást gyűjtöttek be, mire Umes Jádav szép, későn kifelé térülő dobásába Labuschagne csak beleélezni tudott, így az első katona egy könnyű elkapással kiejtette őt.

Bár most már elfogyott a négy legjobb ausztrál ütős, de azért ott volt még Carey, aki 66 futásig jutott, na meg kisebb meglepetésre Mitchell Starc, a dobó, aki 41-ig. Végül amikor 443 pontos előnynél Cummins kapitány is kiesett, lezártnak nyilvánították a játékrészt.

Indiának tehát 444-et kellene lekergetnie, ami nem lehetetlen, hiszen a krikettben soha nincs lehetetlen – csak éppen világrekordra lenne hozzá szükség, hiszen teszt negyedik játékrészében ennyit még soha senkinek nem sikerült lekergetni...

De hát India nem lenne India, ha megijednének holmi világrekordkövetelménytől. És úgy látszott, véletlenül sem döntetlenre akarják kihúzni: bátran kezdve haladtak 7 játszmán keresztül, 41 futásig, amikor egy nagyon érdekes, azóta is vitatott jelenet történt: Subman Gil kieséséről külön cikkben írtunk itt.

93/3-nál már nagyon úgy tűnt, India esélyei végleg elszállnak, de azért még ott volt Kohlí és Raháne, akik további 71 futással gyarapították az eredményt, és nem estek ki a nap végére.

A talajon továbbra is változó magasságba pattannak a labdák, így nagyon nehéz dolguk lesz az utolsó napon. Ha az időjárás közbeszólna (bár egész napos esőre nincs kilátás), akkor most lenne egy tartalék nap is hétfőn, így ebben nem igazán bízhatnak, csakis saját magukban. Vagy aki vallásos, a jóistenben.


Alapból nem látható kép
×