Szacsin Tendulkar szobrot kapott a Vánkherében

2023. november 2. – Szerző: Krikettgalaxis

Bár a világ más részein gyakran találkozunk krikettstadionokban egy-egy híres játékos szobrával, Indiában azért ez nem gyakori. Legnagyobb játékosuk, Szacsin Tendulkar azért mégsem maradhatott ilyen típusú örök emlék nélkül: tegnap egy őt ábrázoló szobrot avattak fel szülővárosában, a Vánkhere stadionban.

Szacsin Tendulkar (illusztráció)Szacsin Tendulkar (illusztráció)

A kép szerzője: Bollywood Hungama, licenc: CC BY 3.0

Ma a világbajnokságon, annak is a csoportkörében India azt a Srí Lankát fogadja a Vánkherében, amelyet ugyanitt a 2011-es vébé döntőjében is fogadott. Akkor a házigazdák lettek a világbajnokok: Mahendra Szinh Dhoní igazán stílusosan, egy hatossal fejezte be a kergetést, megszerezve ezzel a csapat második, az akkor már nagy legenda Szacsin Tendulkar első világbajnoki címét.

Azon a helyen, ahol ez a hatos földet ért, idén tavasszal felavattak egy győzelmi emlékművet – tegnap pedig Tendulkar egy saját szobrot is kapott. A híres ütősről korábban egy lelátórészt már elneveztek ebben a létesítményben, de most, majdnem napra pontosan az ugyanitt rendezett búcsúmeccse után egy sokkal személyesebb emléket is kapott ennek a szobornak a képében. Amint a bevezetőben írtuk: ez nagy dolognak számít, mert Indiában elég ritkák az ilyen jellegű szobrok – bár azt megjegyezzük, hogy például a tesztválogatott első kapitányának, Kotterí Kanakaijá Nájadúnak négy is van az országban.

A Tendulkar-szobor, amelyet a Tendulkar lelátó és a Vidzsaj Marcsentről elnevezett pavilon közötti résben állítottak fel, Pramod Kámble szobrászművész alkotása, és az idén 50 éves játékost éppen egy emelés kivitelezése közben ábrázolja (bár nem éppen ez a típusú ütés volt Tendulkar védjegye, sokkal inkább a(z egyenes) hajtás).


Alapból nem látható kép
×