Mindenkit meglepett: Meg Lanning is befejezi nemzetközi pályafutását

2023. november 9. – Szerző: Krikettgalaxis

A világ egyik legjobb női játékosa, a különböző formátumokban hétszeres világbajnok Meg Lanning mindössze 31 évesen jelentette be, hogy visszavonul a válogatottságtól. Klubszinten ő is folytatja.

Meg Lanning  (illusztráció)Meg Lanning (illusztráció)

A kép szerzője: News Australia (YouTube), licenc: CC BY 3.0

Az elmúlt hetekben a férfiak közül David Willey és Sunil Narine hozott hasonló döntést, most pedig egy, az övéknél is meglepőbb bejelentést hallhattunk: Meg Lanning azonnali hatállyal befejezi pályafutását az ausztrál válogatottban.

A világhírű ütős valójában már idén február óta (amikor is megnyerte a Húsz20-as világbajnokságot) nem szerepelt sárga mezben: a nyári Hamvakat például egy nyilvánosságra nem hozott jellegű egészségügyi probléma miatt hagyta ki. Később a Karib-térség elleni sorozatok alkalmával már rendelkezésre állt volna, de pályára akkor sem lépett. A most zajló női BBL-ben viszont aktív: ott a Melbourne Stars kapitányaként játszik, és valószínűleg viszontláthatjuk őt jövőre az indiai WPL-ben is, ahol idén a Delhi Capitalst erősítette.

Mint fogalmazott: A nemzetközi krikettől való visszavonulásról szóló döntést nehéz volt meghoznom, de most úgy érzem, ez a megfelelő idő számomra. Hihetetlenül szerencsés voltam, hogy élvezhettem ezt a 13-éves nemzetközi pályafutást, de tudom, hogy most van a megfelelő pillanat, hogy áttérjek valami újra. A játékot a csapat sikeréért játszod, büszke vagyok arra, amit elértem, és boldogan fogom őrizni az út során a csapattársakkal közös pillanataim emlékét. Majd köszönetet mondott családjának, játékostárasinak és a különféle ausztrál krikettszervezeteknek, akik támogatták eddigi pályafutása során, és természetesen a rengeteg szurkolóra is hálával hivatkozott.

Annak ellenére, hogy valóban a világ egyik legjobb játékosáról van szó, már korábban is előfordult, hogy – nem egészségügyi okokból – kihagyott egy időszakot: 2022-ben, miután Ausztráliával megnyerte a nemzetközösségi játékokat, szünetet tartott a krikettben, és egy melbourne-i kávézóban dolgozott baristaként.

Nemzetközi pályafutását egyébként 2010-ben, 18 évesen kezdte, azóta pedig 241 meccsen lépett pályára a válogatott színeiben. Hét világbajnokságot nyert meg, ebből öt alkalommal csapatkapitány is volt. Jelenleg egyike annak a mindössze 11 nőnek, akik elérték a 4000 ENN-futást, és a második az NH20-as futásranglistán is.


Alapból nem látható kép
×