Morné Morkel lemondott a dobóedzőségről a pakisztáni válogatottnál

2023. november 13. – Szerző: Krikettgalaxis

A dél-afrikai edző nyár óta dolgozott az ázsiai országban, de szerződése csak év végéig szólt. Most kiderült: ezt a rövid időt sem tölti ki, ugyanis november közepén bejelentette, hogy nem folytatja a munkát.

Morné Morkel egy régebbi képen (illusztráció)Morné Morkel egy régebbi képen (illusztráció)

A kép szerzője: YellowMonkey/Blnguyen (Wiki Commons), licenc: CC BY-SA 4.0

A pakisztáni válogatott eléggé csalódást keltően szerepelt a még most is zajló, de számukra már véget ért világbajnokságon: 9 meccsükből csak négyet tudtak megnyerni, így a tabella ötödik helyén végeztek, lemaradva az elődöntőről. Hogy mik voltak a sikertelenség okai, arról sokan és sokat fognak beszélni, de nekünk úgy tűnt, elsősorban nem a gyors dobókkal volt probléma, ráadásul még ha velük is lett volna, akkor is tudni kell, hogy vállsérülése miatt például egy alapember, Naszím Sáh ott sem lehetett a tornán.

Mindenesetre megvan a kudarc utáni első távozó: a gyors dobók edzője, a 39 éves Morné Morkel. Hivatalosan nem is a világbajnoki szerepléssel indokolták a távozását, hanem azzal, hogy máshol is van munkája: el van kötelezve például az IPL és az SA20 bajnokságokhoz is, emiatt pedig nem tudta vállalni a folytatást, például azt sem, hogy a következő, ausztráliai turnéra felkészítse a válogatott dobóit. Pedig, mint a Pakisztáni Krikett-tanács közleménye fogalmaz: Morkel jól érezte magát itteni feladatvégzése során, és örömmel vette volna, ha az folytatódhatott volna.

A dél-afrikai edző egyébként a júniusi átszervezés során került Pakisztánhoz – ugyanakkor, amikor például Mickey Arthurt is kinevezték csapatigazgatóvá. Első mérkőzései jól sikerültek, ugyanis megnyertek egy tesztsorozatot Srí Lanka ellen, majd egy ENN-sorozatot is Afganisztánnal szemben. Aztán viszont egy rosszul sikerült Ázsia-kupa következett, majd a világbajnokságon sem tündökölt igazán a csapat.

Morkel utódját egyelőre nem nevezték meg.


Alapból nem látható kép
×