Elkészült a 2023-as ENN-világbajnokság utolsó selejtezőjének csoportbeosztása

2023. május 23. – Szerző: Krikettgalaxis

A 10 válogatottat két ötös csoportra osztják, majd a 6 továbbjutó egy Szuperhatosban folytatja, végül a két döntős jut ki a világbajnokságra. A két legerősebb válogatott, Srí Lanka és a Karib-térség különböző csoportba került.

Az A jelű csoportban a Karib-térség, a házigazda Zimbabwe, valamint Hollandia, Nepál és az Amerikai Egyesült Államok szerepel, míg a B csoportba Srí Lanka mellett Írország, Skócia, Omán és az Arab Emírségek került.

A két csoport első három-három helyezettje jut be a Szuperhatosba, ahol már csak a másik csoport három továbbjutójával csap össze, míg azt a két eredményt, amit a saját csoportjának másik két továbbjutója ellen ért el, továbbviszi a Szuperhatosba. A Szuperhatos végén az első két helyezett játssza majd le a selejtező döntőjét, de ennek már közvetlen hatása nincs a kijutásra, ugyanis mindkét döntős csapat kijut az október-novemberi világbajnokságra.

A június 18. és július 9. között megrendezésre kerülő torna így összesen 34 mérkőzésből fog állni, amelyeket 4 pályán bonyolítanak majd le Zimbabwe két legnagyobb városában, Hararében és Bulawayóban.

Bár korábban csak azt az egy újítást jelentették be, hogy ezentúl lesz majd egy videóbíró, aki a kifutásokat ellenőrzi, végül kiderült az is, hogy a Szuperhatostól kezdve teljes hatókörű videóbírók lesznek, vagyis a csapatok ki fogják tudni kérni a DFR-t (döntésfelülvizsgálati rendszer) elkapások és láb a kapu előtt esetén is.


Alapból nem látható kép
×