Büntetéseket osztottak ki a teszt-vb döntője után

2023. június 12. – Szerző: Krikettgalaxis

Mind Ausztráliát, mind Indiát súlyos pénzelvonással sújtották lassú játékütem miatt, míg Subman Gilt azért büntették, mert nyilvánosan kritizálta a játékvezető döntését.

Pénz, pénz, pénz (illusztráció)Pénz, pénz, pénz (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

A tegnap befejeződött teszt-vb-döntőn többek számára feltűnt, hogy lassabban halad a játék a megszokottnál. Kiderült, hogy amikor India dobott, akkor 5 játszmányi idő veszett el a meghatározott időkerethez képest, amikor pedig az ausztrálok, akkor 4 játszmányi idő. A szabályoknak megfelelően ezért előbbi válogatottat a teljes általános meccsdíj elvonásával sújtották, míg utóbbitól a meccsíj 80%-át vonták el. (Természetesen a győztesnek és az ezüstérmesnek járó pénzdíjat mindkét együttes megkapja.)

Nem kerülte el a büntetést Subman Gil, az indiai ütős sem, aki a 4. játékrészben egy vitatott döntés után esett ki. Ő ezek után a Twitteren tett közzé egy fényképet a vitatott esetről, valamint három emodzsit (két nagyítót és egy arcát a tenyerével eltakaró emberkét), amelyek nyilvánvalóan a videóbíró döntését voltak hivatottak megkérdőjelezni. Csakhogy ezzel megsértette az ICC-szabályzat 2.7-es pontját, amely egy nemzetközi mérkőzéseken történt eseménnyel kapcsolatos nyilvános kritika vagy nem megfelelő megjegyzés közzétételéről szól. Így Giltől a neki járó meccsdíj 15%-át vonták el. A játékos elfogadta a döntést, így nincs szükség további eljárásra.

A döntést egyébként Rohit Sarmá kapitány is kritizálta, igaz, úgy tűnik, ő visszafogottabban, mert nem kapott érte büntetést. Szerinte a videóbíró csak 3–4 alkalommal nézte meg az esetet, ami véleménye szerint kevés.


Alapból nem látható kép
×