Megindult fölfelé a Strikers, kérdés, nem késő-e még

2024. január 5. – Szerző: Krikettgalaxis

Elvesztette veretlenségét a második helyen álló Perth Scorchers, miután adelaide-i vendégjátéka alkalmával meglepően nagy vereséget szenvedett az eddig utolsó Adelaide Strikerstől – amely így máris elkezdhet reménykedni akár a továbbjutásban is.

Adelaide belvárosának látképe (illusztráció)Adelaide belvárosának látképe (illusztráció)

A kép szerzője: Ardash Muradian (Flickr), licenc: CC BY-SA 2.0

Egyszer már írunk egy olyan hírt erről a BBL-szezonról, aminek az volt a címe, hogy az utolsó megtréfálta a másodikat. Most ugyanez történt, csak most nem a Stars nyert a Sixers ellen, mint akkor, hanem a Strikers a Scorchers ellen (nocsak, pont a négy S-sel kezdődő csapat a főszereplő).

Mai két csapatunk épp tegnapelőtt találkozott egymással: akkor a Perth győzött elég könnyedén. Csakhogy azt a találkozót náluk rendezték, ez meg egy egész másik pálya! Az összeállításukon viszont nem nagyon változtattak az együttesek: a Scorchers ugyanazt a 11-et küldte ma is pályára, mint akkor, a Strikersnél pedig mindössze annyi történt, hogy James Bazley-t lecserélték Lloyd Pope-ra.

Az ütőfeldobást a kékek nyerték, és annak ellenére a dobást választották, hogy múltkor is kergetve kaptak ki. Most viszont jól sikerült nekik mindjárt a félidő eleje: mindjárt az első dobásból gyanús volt, hogy esetleg Zak Crawley-t LKE-be csapdázták, de a videóbíró szerint nem. Érdekesség, hogy bár az a technológia nem működött, aminek azt kellett volna kimutatnia, hogy beleért-e az ütős a labdába, mégis a teljesített futást rendes pontként és nem TÉM extraként könyvelték el. De szerencsére nem ezen múlt a kiesés, mert a labda a kaput is eltalálta volna: az ezt kimutató technológia működött. Aztán jött a második dobás, és Sam Whiteman ekkor már nem menekült meg: a labda a kesztyűjét találta el, onnan meg a karókra gurult, ledöntve azt! Az első határ csak a 3. játszmában jött, de a következő dobásból Crawley is búcsúzott, és csak a következő négy ütős volt az, aki a félidő közepén érdemben is följebb tudta hozni a csapatot. A 16. játszma végén 130/4-re álltak, ami nem volt annyira rossz, de innentől kezdve megint leült a játékuk, és a legutolsó (19.6-os) dobás kivételével egyetlen határt sem ütöttek, így csak 153-ig lépdeltek fel.

Az első labda a második játékrészben is érdekes volt, sőt, sorsfordító: Jason Behrendorff rövidebb dobását ugyanis Matthew Short a helyéről el nem mozdulva próbálta eltalálni, de csak az élével sikerült, így a labda a rövid hármas Jhye Richardsonhoz repült – aki elejtette (átment a kezei között), onnan pedig a határig gurult! Két dobással később Shortot majdnem ki is futották, de ez sem sikerült: a két elszalasztott lehetőség pedig nagyon(-nagyon) megbosszulta magát: az ütős végül 76-neskivel zárt, 7 négyes és 4 hatos határral! A korábban félelmetes perthi dobójáték ma csődöt mondott, és mindössze egyetlen kaput tudtak szerezni (Lance Morris volt az elkövető), míg az Adelaide-ben Matthew Shorton kívül mindkét másik ütős: névrokona, D’Arcy Short és Chris Lynn is jól teljesített: előbbi 13 dobásból 24, utóbbi pedig 33-ból 50 futást gyűjtött be. Még csak a választható erőfölény kikérésére sem volt szükségük, a hazaiak így is bőven a vége előtt, 23 megmaradó labdával beértek a célba, jelentősen javítva nettó futási arányukat is.

A Scorchers így is maradt második a tabellán, de a Strikers elmozdult az utolsó helyről, sőt, kettőt is lépett fölfelé, és már csak 3 pontra van a rájátszást érő negyedik helytől.


Alapból nem látható kép
×