50- és 20-játszmás női bajnokságok indulnak Srí Lankában

2024. február 6. – Szerző: Krikettgalaxis

Mérföldkőhöz érkezett a Srí Lanka-i női krikett: most februárban elindul az úgynevezett Nemzeti Szuperliga női kiadása is. Úgy látszik, a szigetország nem akar lemaradni a világ több pontján viharos sebességgel fejlődő női krikett terén sem!

A Srí Lanka-i főváros, Kolamba látképe a Lótusz-toronnyal (illusztráció)A Srí Lanka-i főváros, Kolamba látképe a Lótusz-toronnyal (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Bár Srí Lankában a férfiak részéről már néhány éve ott van a világszerte figyelemmel kísért Lanka Premier League, az ország nagy Húsz20-as bajnoksága, illetve évtizedek óta működik első osztályú torna is, de természetesen ma már ezek kevesek egy olyan országban, amelyik a világ élvonalába szeretne tartozni. A férfiaknál ezért 2022-ben elindult a Nemzeti Szuperliga, ami 2024-től a nőknél is bemutatkozik.

Elsőként, éppen a mai naptól kezdődően, az 50-játszmás formátum kezdődik el. Minden meccset a fővárosban, Kolambában játszanak majd. Négy csapat verseng egymással: ezek Kolambához, Kandihoz, Dambullához és Gállához kötődnek, és kereteikben összesen 60 játékos szerepel majd. Miután mindenki mindenkivel egyszer találkozott, következik a döntő, amire február 12-én kerül majd sor.

Három nappal később kezdődik a 20-játszmás változat is: ez ugyanaszerint a rendszer szerint zajlik majd, mint a másik – a döntő pedig 20-án várható.

A Krikettgalaxisra egyelőre nem töltjük fel az eredménylapokat, de ki tudja még, hogy mit hoz a jövő?


Alapból nem látható kép
×