Javított a Karacsi, továbbra sem megy a Zalminak

2024. február 21. – Szerző: Krikettgalaxis

A mai nap két PSL-meccse közül az elsőt már napközben lejátszották: itt két nullapontos csapat, a Karachi Kings és a Peshawar Zalmi találkozott, az összecsapás pedig előbbiek sima győzelmével végződött.

A pakisztáni Karacsi egyik jelképe, a Dzsinnah-mauzóleum (illusztráció)A pakisztáni Karacsi egyik jelképe, a Dzsinnah-mauzóleum (illusztráció)

A kép szerzője: M.irfan44 (Wiki Commons), licenc: CC BY-SA 4.0

Igaz, hogy még csak most kezdődött a PSL, így egyelőre nem sokat jelent, hogy egy csapat a tabella alján tartózkodik, de azért tényszerűen kijelenthetjük, hogy a két utolsó helyezett találkozott ma: ugyanis eddigi egyetlen mérkőzését mind a Kings, mind a Zalmi elbukta – előbbi ráadásul nagy különbséggel, így aztán volt min javítaniuk.

A sárga-feketék egy eltéréssel ugyanazzal a csapattal vágtak neki a mai küzdelemnek, mint legutóbb: ez az egy eltérés pedig az volt, hogy Dan Mousley, az ütős mindenes helyett az ILT20-ban frissen bajnoki címet szerzett Vakár Szalámhílt, a lassú dobót küldték pályára. A déliek ezzel szemben kettőt is cseréltek: a múltkor talán túl korán a mély vízbe dobott, 17 éves Szád Beg, valamint a kicsit idősebb, de szintén tapasztalatlan Mohammad Ámir Hán helyett Mohammad Ahlák és Irfán Hán került be a csapatba.

A Karacsi a dobást választotta, és mindjárt legrutinosabb dobójukkal kezdtek. A 42 éves Soeb Malik meg is hálálta a bizalmat, ugyanis első labdájából máris kiejtette Szaím Ajúbot, miután egy szép úszó labdája eltalálta a hajtani próbáló ütős kapuját. De a másik nyitó, Bábar Ázam nem hagyta annyiban, és elkezdett szép számmal négyeseket ütni: ennek köszönhetően pedig hamarosan meg is lett neki pályafutása tízezredik Húsz20-as futása! Ezt a számot pedig rekordgyorsasággal érte el, mindössze alig több mint 11 évvel bemutatkozása után, 271 játékrész alatt. Ám ezúttal (ahogy sok más alkalommal sem...) nem túl sok támogatást kapott társaitól: legközelebb az 5. rendű Rovman Powell volt az, akivel értékelhető társulást tudott alkotni: ők együtt 46 labdából szereztek 68 pontot, így 40/3-ról a 13. játszmára már 109/3-at csináltak. Ázam közben már az 50-et is átlépte, majd 72-vel esett ki a 18. játszma végén, amikor Mír Hamzá labdáját véletlenül (valószínűleg a lecsökkentett dobósebesség által megtévesztve) visszaütötte a dobónak, aki el is kapta. Az utolsó két játszmában a Kings dobóinak sikerült még jobban megszorongatnia a Pesavart: ebben a két játszmában egy hatos és egy szimpla mellett három kapu is született, így a csapat csak 154-ig vánszorgott el – ennek is majdnem felét egyetlen ütősük szerezte, szóval lesz még mit javítaniuk a jövőben.

A kergetés ígéretesen indult a Karacsi számára: két játszma alatt 20/0-t tudott összehozni Sán Maszúd és Mohammad Ahlák, aztán miután előbbit a mezőnyjátékos, Powell kis bizonytalankodása ellenére mégis sikerült elkapni, utóbbi a 4. játszmában ismét adott egy nagy lökést a csapatnak: egy hatost és három négyest szerzett gyors egymásutánban, csak egyetlen nullást ékelve be a határok közé. De 24 pontnál többet ő sem szedett össze, ugyanis Luke Wood ismét lecsapott: egy labdájába az ütős csak úgy ért bele, hogy az Mohammad Hárisznál, a kapusnál kötött ki, aki egyébként egy igen szép elkapást mutatott be. A következő két ütős, James Vince és Soeb Malik nem volt valami gyors a pontszerzésben, de legalább nem túl hamar estek ki: 38 és 29 pontjukkal megalapozták, hogy a végén akár gyorsan is le lehessen zárni a meccset: ez pedig meg is történt, miután Szalámhíl egy csalóka dobásából Malik kiesett, a szintén ILT20-bajnok Kieron Pollard állt be, és a tőle megszokott agresszivitást mutatta be: csak a 15. játszmában (éppen Szalámhíl ellen) 27 (!) futást szerzett egy 4–6–4–6–6-os sorozatnak köszönhetően. Ezek után 30 dobásból már csak 18 pont hiányzott a királyok győzelméhez: ez természetesen könnyedén meglett.

A Karacsi így följött a 4. helyre, míg a Pesavar pont nélkül szerénykedik a tabella alján.


Alapból nem látható kép
×