Vb-selejtező: a házigazdák a lehető legtöbb pontot viszik tovább a Szuperhatosba

2023. június 24. – Szerző: Krikettgalaxis

A Karib-térség legyőzésével és a másik, ezzel egy időben tartott meccs eredménye által Zimbabwe a maximális 4 pontot viszi tovább a következő körbe, ami nagy esélyt ad nekik a világbajnokságra való kijutásra.

Zimbabwei táj vonuló elefántokkal (illusztráció)Zimbabwei táj vonuló elefántokkal (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Bár mind Zimbabwe, mind a Karib-térség számára kétségtelen volt már a továbbjutás, hiszen mindketten mindkét eddigi mérkőzésüket megnyerték, de korántsem volt mindegy, hogy itt és most milyen eredmény születik: a csapatok ugyanis továbbviszik a többi továbbjutó ellen szerzett pontjaikat a Szuperhatosba!

Ennek a nagy tétnek is köszönhetően lelkes szurkolók serege özönlötte el a lelátókat ezen a kellemes meleg napon. És sokan voltak köztük, akik nem csak nézni jöttek a mérkőzést, hanem hangulatot teremteni is: így aztán a pálya zengett a doboktól és a daltól, többen táncoltak, és szinte minden egyes zimbabwei futást éljenzéssel ünnepeltek.

A talaj felszíne alatt reggel még volt egy kis nedvesség, és a Karib-térség, hogy ezt ki tudja használni, a dobást választotta, amikor megnyerte a pénzfeldobást. Részben sikerült kihasználniuk, részben nem: az első erőfölényben (10 játszma) sok nullást dobtak (volt közte 3 szűz is), viszont egyetlen kaput sem szereztek: az utóbbi 10 meccsükön ez volt az első alkalom, hogy kapu nélkül maradtak az 1. erőfölényben.

Aztán hiába kezdett kiszáradni a talaj, a sok pöttyös labda velünk maradt, a zimbabwei ütősök elég alacsony ütési aránnyal tevékenykedtek: az egyetlen kivétel a múltkor is remeklő Sikandar Raza volt, aki végül most 58 dobásból 68 futásig jutott. Még Ryan Burl is éppen elérte az 50 futást, de ő 57 dobással nézett szembe. Végül Zimbabwe mindössze 268 ponton zárt, ami ezen az ütősöknek kedvező talajú pályán alacsonynak tűnt, főleg egy Karib-térség ellen...

A második félidőben nem az előre kijelölt Madande állt be a kapu mögé, mert neki az első játékrészben megsérült a bal válla, hanem Gumbie.

A karibi ütősök jól kezdtek, de aztán volt például egy 16 dobásból álló sorozat, amikor egyetlen futást sem gyűjtöttek be. Aztán Mayersnek úgy látszik, elege lett ebből, mert gyorsan ütött jópár határt, és lassabb kezdés után elég hamar elért 56 pontig – igaz, ekkor kiesett. Ekkor kialakult a legutóbbi meccsen dupla százast hozó PooranHope társulás, ami most is jól kezdett, de ki más, mint a bombaformában levő Raza megtörte ezt a párt.

Igaz, a karibiak ezek után is jól kordában tartották a szükséges pontarányt, és ha nem fogytak volna lassacskán a kapuik, biztos befutónak érezhette volna őket mindenki. De ahogy közeledett a vége, egyre izgalmasabb lett, mert mindig elesett egy-egy kapu... és végül az egész érzelmi hullámvasútból Zimbabwe jött ki jobban, mert a kapu fogytak el előbb.

Ezzel a győzelemmel a hazaiak 100%-osak maradtak és 4 pontot visznek tovább a Szuperhatosba, míg a Karib-térség legfeljebb csak kettőt (ha egyáltalán legyőzik majd Hollandiát).


Alapból nem látható kép
×