Váratlan nevek a pakisztáni katonai edzőtáborban

2024. március 25. – Szerző: Krikettgalaxis

Amint nemrég hírül adtuk: a Pakisztáni Krikett-tanács egy különleges edzőtábort szervezett március végére–április elejére, ahol a játékosok a hadsereg tagjaival közösen készülnek fel. A 29 jelen levő között olyan meglepő emberek is ott vannak, mint például Uszmán Hán, Imád Vaszím és Mohammad Ámir.

Pakisztáni zászló (illusztráció)Pakisztáni zászló (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Mint ismert, Imád Vaszím tavaly novemberben jelentette be, hogy befejezi nemzetközi pályafutását – most azonban egy jól sikerült PSL után (ahol többek között a döntőben elért ötös zsákmányának köszönhetően a meccs emberévé is megválasztották) visszavonta ezt a döntését, így akár a nyári világbajnokságon is ott lehet. Központi szerződést azonban már nem terveznek vele kötni, és a vébén kívül más eseményre valószínűleg már nem is kap meghívót.

Mindössze egy nappal a Vaszím visszatéréséről szóló hír megjelenése után Mohammad Ámir is hasonló bejelentést tett: ő is felajánlotta, hogy visszatér a válogatottba a vb-re. Mindkét játékosnak igen nagy hasznára válhat, hogy a karibi CPL ligában is játszanak (és nem is rosszul), így jobban ismerhetik az ottani körülményeket, mint mások – márpedig a világbajnokság egyik társházigazdája éppen a Karib-térség lesz!

A harmadik meglepő név az edzőtábor résztvevői között Uszmán Háné. Ő nem visszavonult, hanem áttelepedett az Egyesült Arab Emírségekbe, és korábban jelezte szándékát, hogy az ottani válogatottban kíván szerepelni a jövőben. Mint mondta, a bizonytalanság miatt hagyja el Pakisztánt, illetve azért, mert az Emírségekben sokkal könnyebb hozzájárulást kapni az ottani szövetségtől ahhoz, hogy világszerte a különféle Húsz20-as ligákban játszhasson. De mivel még 14 hónapnak el kellene telnie ahhoz, hogy az EAE válogatottjában is felléphessen, így ha mégis Pakisztánt választaná, annak nem lenne akadálya: valószínűleg akár már a hamarosan kezdődő, Új-Zéland elleni felkészülési sorozaton is ott lehet. Bár hivatalos állásfoglalás még nem jelent meg a játékos státuszával kapcsolatban, így aztán csak arra támaszkodhatunk, amit a múltból tudunk: év elején az Emírségekben zajló ILT20-ban hazai játékosként regisztrálták, a pakisztáni PSL-ben viszont külföldiként... Ha sikerül elintézni, hogy végül mégis pakisztáni válogatott lehessen, az minden bizonnyal nagy nyereség lesz számukra: Uszmán Hán ugyanis remek formában játszott a PSL-ben, két százasának is köszönhetően a futásranglista második helyét szerezte meg.


Alapból nem látható kép
×