Megismételt krikett-történelem a Szváziföld–Lesotho sorozaton

2024. március 31. – Szerző: Krikettgalaxis

Öt NH20-at játszott egymással Malkerns városában a házigazda Szváziföld és a vendég Lesotho válogatottja: a két kis dél-afrikai ország csatáját Szváziföld nyerte 3–2-re. Itt történt meg (másodszor), hogy az NH20-ak száma lehagyta a tesztekét.

Szváziföldi táj (illusztráció)Szváziföldi táj (illusztráció)

A kép szerzője: Visions of Domino (Flickr), licenc: CC BY 2.0

Innen távolról nézve nem biztos, hogy túl érdekfeszítő dolog egy ilyen sorozat, de a krikett-történészek és -statisztikusok számára mégis tartogatott egy fontos eseményt. Ennek előzménye, hogy 10 nappal ezelőtt már úgy tűnt, hogy a férfiak NH20-as mérkőzéseinek száma utolérte a tesztekét, ám hamarosan kiderült, néhány meccset visszaminősítettek, ezért visszacsökkent az NH20-ak száma a teszteké alá. És ez a sorozat volt az, amikor (most már tényleg!) utolérte és leelőzte a rövid formátum a hosszút: miközben tegnap kezdődött el Bangladesben a 2537. teszt, addig itt, Szváziföldön ugyancsak tegnap játszották a 2537. NH20-at, ma pedig a 2538-adikat.

Az összes mérkőzés eredménylapja megtekinthető itt:

A sorozat legtöbb futását (157-et) a szváziföldi Adil Butt szerezte, míg a dobóranglista élén 9–9 kapuval két lesothói játékos zárt: Gladwin Thamae és Ts’episo Chaoana.

Mivel a két válogatott egyszer már korábban is találkozott egymással, és ekkor Szváziföld győzött, így az örökmérlegük ezek után 4–2 az ő javukra.


Alapból nem látható kép
×