Először játszott az USA, először nyert Pápua, de a skótok végeztek az élen

2024. április 14. – Szerző: Krikettgalaxis

Női ENN-ről van szó. Egy kis hármas tornát rendeztek az elmúlt napokban az Arab Emírségekben, ami részben a világbajnoki selejtezőre való felkészülést is szolgálta. A hárommeccses tornát végül Skócia nyerte hibátlan teljesítménnyel.

A 15. századi Kilchurn-vár romjai Skóciában (Earra-Ghàidheal agus Bhòid tanácsi terület) (illusztráció)A 15. századi Kilchurn-vár romjai Skóciában (Earra-Ghàidheal agus Bhòid tanácsi terület) (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

A tornán női ENN-ben három eléggé tapasztalatlan válogatott vett részt: az amerikaiak konkrétan most játszották történetük első meccsét ebben a formátumban, ahol egyébként ki is kaptak a pápuáktól, akik viszont a maguk részéről ezzel megszerezték első győzelmüket – hiszen eddig mindössze csak 3 mérkőzésük volt, azok pedig mind vesztesek. Azokat is egyébként épp nemrég játszották Zimbabwe ellen. A skótok pedig ugyan 2001-től 2003-ig már játszottak 8 női ENN-t, de aztán egy 20-éves szünet következett náluk, és tavaly ősszel tértek csak vissza ebbe a formátumba.

Az első mérkőzésen, mint említettük, Pápua Új-Guinea legyőzte az amerikaiakat, viszont a másodikon kikaptak Skóciától – ezek után pedig már nem is volt meglepetés, hogy Skócia a harmadik találkozón szintén legyőzte az USA-t. Így a tornát az európai csapat nyerte meg, míg a második Pápua Új-Guinea lett.

A legtöbb futást a skót Sarah Bryce gyűjtötte be, aki 105-ig jutott, míg a dobóknál 5 kapuval Isabel Toua lett az első Pápua Új-Guineából.

Miután befejeződött ez a kis torna, az amerikai és a skót csapat még itt maradt az Emírségekben, mert holnapután egy újabb felkészülési torna vár rájuk, ezúttal NH20-as formátumban, a hazai válogatottal és Hollandiával kiegészülve. Aztán pedig ugyanitt jön a világbajnoki selejtező, ahol rajtuk kívül még 6 (várhatóan még erősebb) csapat vesz majd részt.


Alapból nem látható kép
×