Decemberben indul Srí Lanka első Tíz10-es bajnoksága

2023. október 28. (utolsó módosítás: 2023. október 28. 20:29) – Szerző: Krikettgalaxis

Zimbabwe után Srí Lanka lesz a világon a második olyan teljes jogú ICC-tagország, ahol Tíz10-es liga indul. Egyelőre csak a férfi torna biztos, de azt ígérik: női is lesz.

Srí Lanka-i zászló (illusztráció)Srí Lanka-i zászló (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Bár a Tíz10-es krikett (még?) nem hivatalos formátum a Nemzetközi Krikett-tanács (ICC) szerint, így nemzetközi NT10-es formátum sem létezik jelenleg, de sokak számára mégis igen népszerű, egyre több helyen játsszák. Elég csak Európára gondolni, ahol például a magyar válogatott is elég jól szerepelt egy T10-es Európa-bajnokságon. Igaz, például a Karib-térségben, ahol tavaly nagy csinnadrattával harangozták be a 6ixty nevű Tíz10-es tornát, végül úgy tűnik, az beffuccsolt, mert idén már nem rendezték meg.

Srí Lankában viszont úgy tűnik, komolyak a szándékok. December 12. és 23. között a fővárosban, Kolambában fogják megtartani az első Lanka T10 nevű bajnokságot, amelyen hat csapat vesz majd részt. Ez a hat csapat (legalábbis nevében) hat fontos Srí Lanka-i várost fog képviselni. A játékosok jelentkezési időszaka már elkezdődött, és november 5-ig tart. Egyelőre ezek a konkrétumok csak a férfiak bajnokságára vonatkoznak, de tervezik egy női torna indítását is.

A Lanka T10-et a Srí Lanka-i Krikett-tanács (SLC) rendezi a T Ten Sports Management nevű, a világon többfelé tevékenykedő szervezettel karöltve. Ez a szervezet működik közre az emírségekbeli Abu Dhabi T10, a zimbabwei Zim-Afro T10 és az USA-beli US Masters T10 lebonyolításában is.


Alapból nem látható kép
×