Lejátszották a 400. BPL-meccset is

2024. február 11. – Szerző: Krikettgalaxis

Ez a hír nem konkrétan a 400. BPL-mérkőzésről szól, ez csak egy alkalom volt arra, hogy most írjunk egy kicsit arról, hogy mi történt eddig a BPL-ben. Röviden: a játékosok jönnek-mennek, a Rangpur pedig kiváló.

Dakkai tolongás (illusztráció)Dakkai tolongás (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

A BPL (szokás szerint) szakaszokra van osztva: az első szakaszban minden mérkőzést Dakkában játszottak, utána az összeset Sziletben, aztán visszatértünk Dakkába – és most ez a fázis ért véget. Még kettő lesz: először Csittagongban, utána pedig harmadszor is a fővárosban.

A tabellát jelenleg a Rangpur Riders vezeti 12 ponttal, de ott van mögöttük 10-zel a címvédő Comilla Victorians és a Chattogram Challengers is, a negyedik továbbjutó helyet pedig a Fortune Barishal foglalja el. A jól kezdő Khulna Tigers visszaesett az 5. helyre, a sokáig nyeretlen Sylhet Strikers viszont már összeszedett 3 győzelmet, és alig van lemaradva tőlük. Nagyon kilóg lefelé az utolsó Durdanto Dhaka: ők 9 próbálkozásból csak egyszer hagyták el győztesen a pályát.

Múltkor írtuk, hogy Soeb Malik hirtelen távozott a Barishaltól, de azt még nem írtuk, hogy azóta vissza is jött, és játszott is. Most viszont újra elhagyta a csapatot: igaz, más okokból – a pakisztáni játékosok vele együtt a hamarosan kezdődő PSL-re készülnek már. Így aztán hazautazott Malikon kívül Bábar Ázam, Mohammad Rizván, Mohammad Vaszím és Mohammad Naváz is.

Voltak viszont érkezők is, például a számára véget ért SA20-ból megjött a Ridershez James Neesham, ami mindjárt első meccsén ötvenest is szerzett. (Ez volt egyébként az említett 400. BPL-mérkőzés.)

Tegnapelőtt megszületett a torna első 100-asa: ezt Táohíd Hridaj érte el a Comilla színeiben, amikor a Dhaka ellen csatáztak. És ugyancsak elérkezett a szezon első ötös zsákmánya is: ez pedig Ámir Dzsamál nevéhez fűződik, aki szintén a Comilla játékosa. Ő a Khulna Tigers ellen mutatta be ezt a teljesítményt. Érdekesség, hogy mindeközben az egész igényben eddig mind a legtöbb futást, mind a legtöbb kaput egy-egy Durdanto-játékos szerezte, vagyis az utolsó helyezett csapat emberei! Mohammad Náim 266 futással, Sariful Iszlám pedig 17 kapuval áll.


Alapból nem látható kép
×