Néhány hír BPL-játékosokról

2024. január 29. – Szerző: Krikettgalaxis

Kis összeállításunkban megemlítjük az elmúlt napok legfontosabb híreit, amelyek a Bangladesben zajló BPL érkezőivel vagy éppen távozóival kapcsolatosak.

Bangladesi zászlócskák (illusztráció)Bangladesi zászlócskák (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Mohammad Hárisz nem játszhat a BPL-ben. A pakisztáni ütős a Chattogram Challengers játékosa lett volna, de ehhez szüksége lett volna a Pakisztáni Krikett-tanács (PCB) jóváhagyására. Ezt azonban nem kapta meg, ugyanis a 2023 júliusától 2024 júliusáig tartó időszakra a tanács csak két ligában való részvételt engedélyezett neki, és ő ezt a két lehetőségét már elhasználta: ott volt ugyanis a Srí Lanka-i LPL-ben és a kanadai Global T20-ban is.

A Chattogram azonban nem kell, hogy búslakodjon: két új ütős érkezését ugyanis be tudták jelenteni. Az egyik az angol Phil Salt (bár ő valószínűleg csak az SA20 és az ILT20 után csatlakozik a csapathoz), a másik pedig a BBL-elődöntő legnagyobb hőse, Josh Brown. Emlékezetes: Brown 140 futásig száguldott az elődöntőben, és aztán még a döntőben is összehozott egy ötvenest.

A világhírű Sákib Ál-Hászánról pedig rossz hírek derültek ki. Már korábban is panaszkodott a bal szemére, ezért Szingapúrban egy szakorvossal megvizsgáltatta magát: kiderült, hogy úgynevezett centrális serosus chorioretinopathiában szenved. Ez a betegség nagyon változatos lefolyású lehet, egyelőre a játékosnak még nem akadályozza, hogy magas szinten játsszon tovább. Ál-Hászán egyébként a Rangpur Riders játékosa, de egyelőre ebben az idényben kevés eredményt tud felmutatni.

Soeb Malik pedig három meccs után otthagyta a Fortune Barishalt: állítólag elégedetlen volt azzal, hogy nagyon alacsony rendbe tették be ütni. A Khulna Tigers elleni meccsen dobni is beállt, de egy játszmán belül háromszor is túllépett a vonalon, ami igen sokba került a csapatnak. Egyébként nem tudni más esetről a világon, amikor egy pörgető dobó egy játszmában (férfi Húsz20-ban) három ilyet hibázott volna: Midzsánur Rahmán, a klub tulajdonosa nem is rejtette véka alá a véleményét, miszerint ezt az esetet akár a BPL korrupcióellenes bizottsága is kivizsgálhatná.

A BPL-ben egyébként eddig 12 meccsen vagyunk túl. A tabellát a Khulna Tigers vezeti 3-ból 3 győzelemmel, míg a Sylhet Strikers az utolsó helyen áll pont nélkül.


Alapból nem látható kép
×