Ashleigh Gardner gyorsan lerendezte a meccset a női Hamvak 5. napján

2023. június 26. – Szerző: Krikettgalaxis

A várt izgalmak elmaradtak, mivel az ausztrál dobó gyorsan ledobta mind az 5 megmaradt kaput, így 8-as zsákmánnyal zárt, Ausztrália pedig 89 futással megnyerte a tesztet. Ez volt az első női teszt 2015 óta, ami nem döntetlen lett.

Ausztrál zászló (illusztráció)Ausztrál zászló (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Nem sokat lehet most már írni erről a napról, mert elég hamar vége lett.

Az biztos volt már az elején, hogy különleges nap a mai, hiszen még soha nem fordult elő a világon, hogy egy női teszten 5. napi játékra került volna sor, hiszen az eddigi egyetlen női teszten, amit 5 naposra terveztek, a gyakorlatban csak 4 napon zajlott játék, mert egyet eső miatt akkor ki kellett hagyni. Most viszont nemhogy eső nem volt, de felhő sem sok, a Nap szépen ragyogott.

Átvitt értelemben azonban hamar sűrűsödni kezdtek a sötét fellegek az angolok feje fölött, mert Danni Wyatt kivételével nem volt más ütősük, aki viszonylag sokáig tudta volna tartani magát. Az ausztrál pörgető, Ashleigh Gardner ugyanis megállíthatatlan volt, és sorra gyűjtötte a kapukat: a mai napon mind az öt utolsó angol ütőst ő ejtette ki, így a játékrészben nyolc (!), a teljes meccsen pedig 12 kapuig jutott. Ez utóbbi ausztrál rekord, de 8-as zsákmány is csak egy volt eddig a női tesztek történetében.

Még talán Amy Jones volt az az angolok közül, aki talán úgy érezheti, csak a szerencse nem állt mellé, és azért esett ki: egy leverésnél ugyanis hiába nyúlt vissza az ütőjével a vonal felé, csak pont a vonalat találta el, nem sikerült mögé letenni az eszköz végét, így csak millimétereken múlt a kiesés. Talán ha nem két kézzel fogta volna az ütőt a visszanyúláskor? De már mindegy, nincs ha, Ausztrália előnybe került a női Hamvakban is. Ezek után viszont nem tesztek jönnek, hanem még 3 NH20 és 3 ENN.


Alapból nem látható kép
×