Krikett Kristóf

A krikett a világ egyik legrégebbi csapatsportja, története több évszázadra nyúlik vissza.

Ezen az oldalon ebből a több évszázados, rendkívül érdekes témából kerülnek feldolgozásra különféle fejezetek.

Egyelőre még nagyon kevés van kész belőle, csak egy rövid összefoglaló és egy-két más téma. De ezt a részt is folyamatosan bővítjük, mert célunk a krikett-történet területén sem más, mint hogy ebben a témában is az egész világ egyik legnagyobb tudásbázisává váljunk!

A tervek szerint országonként, területenként lesz majd egy-egy, az adott ország krikett-történetét feldolgozó szöveg, és van egy külön kategória is, ahol országokhoz nem feltétlenül köthető témák is ki lesznek fejtve.

A krikett története persze nem csak ezeknek az írásoknak a segítségével barangolható be! Szinte kimeríthetetlen olvasnivalót nyújtanak az adatbázisunkban elérhető játékoséletrajzok is, ahol egy-egy ember élettörténetén keresztül ismerhető meg akár a krikett, akár az akkori világ egy-egy kis szelete. A krikett-történet iránt érdeklődő fanatikusoknak (de akár az egyszerű olvasóknak is) javasoljuk, hogy miután megnyitották bármelyik játékos adatlapját, utána a jobb fölső sarokban levő dobókockaikon használatával nézzenek meg további, véletlenszerű játékosokat is! Igaz, hogy soknál nincs szöveg, de soknál meg van, így néhány dobókocka-kattintás után biztosan előjön egy-egy újabb olvasnivaló. Rajtuk kívül pedig még a pályák, stadionok leírásaiban is sok-sok történeti információ szerepel.

És hát 2023 májusa óta működik a hírportálunk is: talán ez a legbővebb adatforrás, legalábbis ami az ettől az időponttól íródó krikett-történelmet illeti. Mert ne feledjük: ami ebben a pillanatban megtörténik, az egy másodperc múlva már történelem...

Alapból nem látható kép
×